Eklektisk inredning

Eklektisk inredning är en stil som låter dig blanda olika element och stilar för att skapa en unik och personlig atmosfär i ditt hem. Det är en fri och kreativ inredningsstil som tillåter dig att kombinera olika tidsepoker, mönster, färger och material. Här är några tips för att skapa en eklektisk inredning:

 • Börja med en Bas: Eftersom eklektisk inredning kan vara rörig om den inte är välbalanserad, är det bra att börja med en neutral bas. Måla väggarna i en neutral färg eller använd neutrala möbler som grund.
 • Bläddra i Secondhandbutiker och Loppmarknader: Eklektisk inredning gynnas ofta av unika och vintagefynd. Besök secondhandbutiker, loppmarknader och antikaffärer för att hitta intressanta möbler och dekorationer.
 • Blanda Tidsperioder: Kombinera möbler och dekorationer från olika tidsepoker. Till exempel kan du placera en antik byrå bredvid en modern soffa. Denna mix av stilar ger din inredning en eklektisk känsla.
 • Färg och Mönster: Var inte rädd för att använda färger och mönster. Eklektisk inredning är ofta lekfull och färgstark. Du kan använda olika färger och mönster i textilier, kuddar, gardiner och konstverk.
 • Kombinera Material: Blanda olika material som trä, metall, glas och textilier för att skapa intressanta texturer och kontraster i ditt hem.
 • Personliga Samlingar: Visa upp dina personliga samlingar och föremål från dina resor. Dessa kan ge din inredning en unik och personlig touch.
 • Konstverk och Fotografier: Använd konstverk och fotografier för att uttrycka din personliga smak och intressen. Häng upp olika stilar av konstverk sida vid sida för att skapa en eklektisk gallerikänsla.
 • Balans och Symmetri: Trots att eklektisk inredning är fri, är balans viktigt. Försök att skapa visuell balans genom att placera objekt på ett sätt som känns harmoniskt för ögat.
 • Inget Är Heligt: Var beredd att flytta och ändra om i din inredning när du hittar nya föremål eller idéer. Eklektisk inredning är flexibel och utvecklas över tid.
 • Ha Roligt Med Det: Det viktigaste med eklektisk inredning är att ha kul med det. Låt din kreativitet flöda och skapa ett hem som är en reflektion av din personlighet och dina intressen.

Eklektisk inredning handlar om att omfamna olikheter och skapa en spännande och unik atmosfär i ditt hem. Så låt din fantasi flöda och skapa din egen eklektiska oas.

Inredning med mycket färg kan skapa en livlig, energisk och glädjefylld atmosfär i ditt hem. Här är några steg och tips för att lyckas med en färgglad inredning:

 • Välj en Färgpalett: Börja med att välja en färgpalett som du älskar och som passar din personlighet och stilen på ditt hem. Det kan vara en enda huvudfärg eller en kombination av flera färger. Du kan också använda en färgcirkel som hjälp för att hitta harmoniska färgkombinationer.
 • Använd Färger på Väggarna: Måla en eller flera väggar i de valda färgerna. Om du är tveksam till att måla hela rummet i en stark färg kan du börja med en accentvägg för att se hur det känns.
 • Färgstarka Möbler: Du kan lägga till färg genom att välja möbler i färgade finishar eller genom att använda färgstarka tyger för soffor, stolar och kuddar. Färgstarka möbler kan vara i en kontrasterande färg eller en som kompletterar din valda palett.
 • Textilier och Mönster: Använd färgglada textilier som gardiner, mattor, kuddar och sängkläder för att införa färg i rummet. Mönsterrika tyger med olika skalor och stilar kan också vara en del av din färgglada inredning.
 • Konstverk och Dekorationer: Häng upp konstverk och dekorationer som har starka färger och som kompletterar din palett. Stora målningar, affischer och fotografier kan vara i färgade ramar som ger dem extra betoning.
 • Accessoarer och Prydnader: Använd färgglada accessoarer som vaser, kuddar, ljusstakar och bordsdekorationer för att sätta pricken över i:et i ditt färgglada hem.
 • Lager På Färger: Skapa dimension genom att lager på olika nyanser av samma färg eller genom att kombinera kontrasterande färger. Till exempel kan du använda olika nyanser av blått och grönt i ett rum för att skapa djup och intresse.
 • Balans och Harmoni: För att undvika att rummet blir överväldigande, se till att det finns en balans mellan de olika färgerna och att de harmonierar med varandra. Du kan använda neutrala färger som vitt, grått eller beige som en bas för att balansera de starka färgerna.
 • Var Inte Rädd för Kontraster: Starka kontraster mellan färger kan vara en del av en färgglad inredning. Till exempel kan du använda svart som en kontrastfärg till dina ljusa och färgglada element.
 • Skapa Flöde: Se till att det finns en visuell koppling mellan olika rum i ditt hem genom att använda samma färger eller färgnyanser i olika rum. Detta skapar en enhetlig och sammanhängande känsla i hela ditt hem.

Sammanfattningsvis handlar inredning med mycket färg om att omfamna färger och skapa en livfull och personlig atmosfär. Det är viktigt att välja färger som du älskar och som gör dig glad, eftersom ditt hem ska vara en plats där du trivs och känner dig bekväm. Så låt din kreativitet blomstra och låt färgerna lysa i ditt hem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar att läsa följande:

Ortigia Sicilien

Ortigia Sicilien Sicilien, den vackra italienska ön i Medelhavet, är känd för sin rika historia, imponerande arkitektur och fantastiska mat. Men Sicilien har även blivit

Läs mer »

Inreda med fågelburar

Inreda med fågelburar Att inreda hemmet med stora antika fågelburar kan skapa en unik och fascinerande atmosfär. Här är några idéer för att använda stora

Läs mer »

Vintage krukor från Indonesien

Vintage krukor från Indonesien Vintage krukor från Indonesien är konstverk som bär med sig en rik kulturell och historisk arv. De representerar skickligheten hos indonesiska

Läs mer »

Inreda med kuddar

Inreda med kuddar I vardagsrummet kan kuddar vara en fantastiskt sätt att ge din inredning ett lyft och lägga till komfort. Här är några exempel

Läs mer »

Inredning

Inredning Inredning: Skapa Ditt Personliga Uttryck i Ditt Hem Inredning är mer än bara att placera möbler och färger i ett rum. Det är en

Läs mer »

Eklektisk inredning

Eklektisk inredning Eklektisk inredning är en stil som låter dig blanda olika element och stilar för att skapa en unik och personlig atmosfär i ditt

Läs mer »
Benedikte Holmberg

Benedikte Holmberg

Älskar inredning, öppnade min egen inrednings shop 2021.